ایلام نو رئيس سازمان صمت ايلام در گفتگو با خبرنگار ما ضمن تبريک چهل و سومين سالگرد پيروزي انقلاب شکوهمند اسلامي با اشاره به اينکه روزانه پنج تن محصول در کارخانه فنر خودروي ايلام توليد مي‌شود، گفت: اين کارخانه جزو واحدهاي توليدي مهم در کشور است. رضا محمدرحيمي اظهار کرد: با راه‌اندازي مجدد کارخانه فنر […]

ایلام نو

رئيس سازمان صمت ايلام در گفتگو با خبرنگار ما ضمن تبريک چهل و سومين سالگرد پيروزي انقلاب شکوهمند اسلامي با اشاره به اينکه روزانه پنج تن محصول در کارخانه فنر خودروي ايلام توليد مي‌شود، گفت: اين کارخانه جزو واحدهاي توليدي مهم در کشور است.

رضا محمدرحيمي اظهار کرد: با راه‌اندازي مجدد کارخانه فنر خودرو در ايلام هم نيروهاي قديمي پس از چند سال بيکاري به محل کار خود بازگشتند و هم اين که تعدادي جوان تحصيل کرده جوياي کار صاحب شغل شده‌اند.

۱۱۱۴۰۰۱۱۱۱-رضا محمدرحیمی

به گفته محمدرحيمي اين کارخانه جزو پنج کارخانه فعال در زمينه فنر خودرو در کشور است.

رئيس سازمان صمت ايلام با اشاره اينکه هم اکنون روزانه حدود پنج تن محصول در اين کارخانه توليد مي شود اضافه کرد: اين طرح يکي از ۱۳ طرحي است که با مصوبه ستاد تسهيل و رفع موانع توليد استان به چرخه توليد بازگشته است، هم اکنون ۳۰ نفر به طور مستقيم و حدود ۲۰۰ نفر به طور غيرمستقيم در اين کارخانه مشغول به کار هستند.

محمدرحيمي در ادامه گفت: اين واحد ظرفيت توليد سالانه يک هزار و ۸۰۰ تن فنر تخت خودرو را دارد.

رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ايلام با بيان اينکه هم اکنون ۲۰ طرح صنعتي با پيشرفت بيش از ۶۰ درصد در ايلام وجود دارد اظهار کرد: ۲۰ طرح صنعتي بالاي ۶۰ درصد با سرمايه‌گذاري ۱۹۰ هزار ميليارد ريال در سطح استان در حال اجرا است.

وي افزود: با راه‌اندازي کامل اين طرح‌هاي صنعتي مي‌توان شاهد ايجاد اشتغال مستقيم جديد براي يک هزار و ۲۸۳ نفر در سطح استان ايلام باشيم.

وي تصريح کرد: از ابتداي سال ۱۴۰۰ تاکنون بيش از ۲۳۰ فقره جواز تاسيس صنعتي جديد نيز در ايلام با پيش بيني سرمايه گذاري بيش از ۲۳ هزار ميليارد ريال و اشتغال سه هزار و ۶۶۲ نفر صادر شده که مي توانند در رونق اقتصادي و صنعتي استان و رفع مشکلات بيکاري نقش ارزنده هاي داشته باشند.

محمدرحيمي گفت: در حال حاضر حجم سرمايه‌گذاري پيش بيني شده در ۴۲۳ جواز تأسيس فعال و صادره استان بيش از ۳۱۴ هزار ميليارد ريال است که پيش بيني شده در صورت راه‌اندازي اين طرح‌هاي صنعتي، مشکلات بيکاري استان تا حجم بالايي از طريق حوزه صنعت استان مرتفع شود.

وي ادامه داد: طرح‌هاي فوق در حوزه‌هاي مختلف از جمله صنايع شيميايي، صنايع غذايي، کاني‌هاي غيرفلزي، صنايع فلزي، نساجي و پوشاک، صنايع معدني، پتروشيمي و صنايع شيميايي و پائين دست پتروشيمي، چوب و صنايع سلولزي و… بوده که متناسب با پتانسيل‌ها و فرصت‌هاي سرمايه گذاري استان هستند.

اين مسئول با اشاره به اينکه در سال جاري ۶۳۱ ميليون دلار کالا از مرز مهران به عراق صادر شده است اظهار داشت: در دو سال گذشته ويروس کرونا مرزها را هم تحت تأثير قرار داد و باعث کاهش چشمگير صادرات از مرز مهران شده است.

وي افزود: خوشبختانه چند وقتي است که روند صادرات در مرز بين‌المللي مهران رشد خوبي داشته است به طوري که در هشت ماهه امسال بيش از ۶۳۱ ميليون دلار کالا از مرز مهران به عراق صادر شده است.

ايشان اضافه کرد: از اين ميزان صادرات ۳۸۵ ميليون دلار مربوط به گمرکات استان و ۲۴۷ ميليون دلار مربوط به ساير گمرکات بوده است.

وي عنوان کرد: بيش از ۹۸ درصد صادرات استان به کشور عراق بوده است و ساير موارد به کشورهاي حاشيه خليج فارس صادرات انجام شده که در حوزه صنايع دستي، محصولات کشاورزي، صنايع معدني و فرش بوده است.

محمدرحيمي، با اعلام اين خبر که کارخانه سولفات پتاسيم ايوان بعد از گذشت دو سال تعطيلي امسال فعال شده است گفت: اين کارخانه مدت کوتاهي است که مجدداً شروع به توليد کرده و راه‌اندازي شده است.

وي گفت: استمرار روند توليد در اين کارخانه نياز به مراقبت دارد تا اين برگشت به توليد ادامه داشته باشد و مقطعي نباشد، همچنين مسائل آنها نيز بايد مرتب رصد شود.

رئيس سازمان صمت ايلام اضافه کرد: بحث اصلي در واحدهاي صنعتي تعطيل شده استان احصاء و دسته بندي مسائل و مشکلات است.

وي با اشاره به اينکه با استفاد از ظرفيت کارگروه تسهيل و رفع موانع توليد که با حضور دستگاه‌هاي اجرايي تشکيل مي‌شود، مسائل طرح‌هاي توليدي و صنعتي در اين کارگروه مطرح مي شود، بيان کرد: بعد از احصاي مسائل، مشکلات واحدهاي توليدي را با دستگاه‌هاي قضايي و ديگر دستگاه‌ها را تاجايي که بتوانيم حل مي‌کنيم.

محمدرحيمي افزود: شرط اصلي براي احياء و بازگشت به چرخه توليد در يک واحد صنعتي اين است که مديران شرکت خود پاي کار، علاقمند و عزم و اراده لازم را داشته باشند تا در کنار اقداماتي که دستگاه‌هاي اجرايي و دولتي انجام مي‌دهند به سمت راه‌اندازي مجدد واحدها حرکت کنيم.

وي عنوان کرد: برخي از واحدها داراي مشکل تأمين نقدينگي براي سرمايه در گردش، برخي ديگر از واحدها نياز به بازسازي و نوسازي دارند و خطوط را بايد اصلاح کنند.

رئيس سازمان صمت ايلام اضافه کرد: بعضي از واحدهاي توليدي نيز انباشت بدهي بانکي دارند که همه اين مشکلات تعيين تکليف مي شوند.

محمدرحيمي ادامه داد: برخي از واحدهاي توليدي نيز داراي مشکل تأمين زيرساخت‌ها مانند آب و برق هستند، تأمين مواد اوليه نيز براي واحدهاي توليدي بسيار مهم است، براي همه اين موارد سعي شده با هماهنگي ساير دستگاه ها واحدهايي که غيرفعال هستند را به چرخه توليد بازگردانيم.

وي افزود: امسال هدف گذاري فعال شدن ۲۵ واحد صنعتي و معدني در استان انجام شده و بر اساس آخرين آمار تاکنون حدود ۱۳ واحد صنعتي و معدني احياء شده است.

محمدرحيمي در تشريح برنامه‌هاي مورد نظر براي راه‌اندازي مجدد واحدهاي غيرفعال صنعتي گفت: بحث اصلي در خصوص اين واحدها احصاي مشکلات و دسته‌بندي آنهاست و با استفاده از ظرفيت کارگروه تسهيل و رفع موانع توليد در سطح استان و ملي مسائل واحدهاي توليدي مطرح و تصميم‌گيري مي‌شود.

وي ادامه داد: با هم افزايي و هماهنگي که در سطح دستگاه‌هاي اجرايي، بانک‌هاي عامل و کمک دستگاه‌هاي قضايي و امنيتي وجود دارد از تمامي ظرفيت‌ها در جهت رفع موانع استفاده مي‌کنيم.

محمد رحيمي شرط اصلي براي بازگشت به چرخه توليد در يک واحد توليدي تعطيل را از عزم و اراده و پاي کاربودن بخش خصوصي و تيم مديريت دانست و خاطرنشان کرد: بيشترين موضوعات مطرح در اين واحدها تامين تسهيلات سرمايه در گردش، بازسازي و نوسازي خطوط توليد، تعيين تکليف بدهي‌هاي قبلي، تامين زيرساخت‌ها و مواد اوليه است.

رئيس سازمان صمت ايلام از افزايش ۳۵ درصدي استخراج در معادن استان در شش ماهه نخست سال جاري به نسبت مدت مشابه سال قبل خبر داد.

محمدرحيمي اظهار کرد: مجموع استخراج واقعي معادن استان ايلام طي شش ماهه نخست سال جاري، به ميزان يک ميليون و ۷۰۰ هزار تن بوده است که اين ميزان به نسبت مدت مشابه سال قبل حدود ۳۵ درصد افزايش داشته است.

وي افزود: در حال حاضر ۵۱ معدن فعال در استان وجود دارد که اين معادن براي ۶۴۲ نفر در استان شغل ايجاد کرده‌اند.

رئيس سازمان صمت ايلام عنوان کرد: طي نيمه ابتداي سال جاري بيشترين مواد معدني استخراج شده از معادن استان مربوط به شن و ماسه، سنگ آهک و آلوويوم آهکي بوده است.

اين مسئول از اشتغال ۱۰ هزار نفر در بخش صنعت استان خبر داد و گفت: اولويت سازمان صمت تکميل طرح‌هاي نيمه تمام است.

محمدرحيمي اظهار کرد: ايلام ۴۹۳ واحد توليدي داراي پروانه بهره‌برداري با سرمايه گذاري ۱۵۴ هزار ميليارد ريال و اشتغالزايي ۱۰ هزار و ۳۷ نفر است.

وي افزود: تسريع در تکميل پروژه‌هاي مهم از برنامه‌هاي اصلي به منظور حل مشکلات در حوزه اقتصادي است.

رئيس صمت ايلام از برنامه ريزي براي احياي ۳۰ واحد توليدي راکد در استان ايلام طي سال جاري خبر داد.

وي با اشاره فعال شدن ۲۵ واحد توليدي راکد در استان طي سال گذشته اظهار داشت: برنامه‌ريزي براي احياي ۳۰ واحد راکد توليدي در استان ايلام طي سال جاري در دستور کار قرار دارد، اين مهم در جلسات ستاد تسهيل و رفع موانع توليد و همچنين اقتصاد مقاومتي در دستور کار قرار دارد.

وي افزود: مشکلات تأمين مواد اوليه، کمبود نقدينگي، موانع محيط زيست، مشکلات بيمه و ماليات و بانکي، مشکل تامين زيرساخت  و… از جمله مشکلات واحدهاي توليدي راکد در استان است.

محمدرحيمي اضافه کرد: فعال کردن واحدهاي توليدي در استان ايلام نيازمند همکاري دستگاه هاي اجرايي مختلف مثل بانک ها، تامين اجتماعي، امور مالياتي و ديگر دستگاه هاي خدمات رسان مثل آب و فاضلاب و برق است.

رئيس صمت ايلام افزود: براي فعال کردن واحدهاي توليد راکد در استان، در گام اول واحدهاي راکد و دلايل رکود و تعطيلي آنها شناسايي و در گام دوم، اين واحدها احيا مي شوند.