غرب آنلاین  :  عملکرد کم نظیر منابع طبیعی ایلام در جنگل کاری فراتر از استان رفته و امروز این عملکرد به عنوان الگویی برای سایر ادارات منابع طبیعی کشور تبدیل شده است به طوریکه خسرو شهبازی سرپرست سازمان جنگل های کشور در مصاحبه ای عنوان کرده است که منابع طبیعی ایلام مقام اول در جنگل […]

غرب آنلاین  :  عملکرد کم نظیر منابع طبیعی ایلام در جنگل کاری فراتر از استان رفته و امروز این عملکرد به عنوان الگویی برای سایر ادارات منابع طبیعی کشور تبدیل شده است به طوریکه خسرو شهبازی سرپرست سازمان جنگل های کشور در مصاحبه ای عنوان کرده است که منابع طبیعی ایلام مقام اول در جنگل کاری در سطح کشور داشته است . این اداره در سال ۹۸ تعهد انجام ۸ هزار هکتار جنگل کاری در استان داشته و امروز ما شاهدیم که در سالجاری بیش از ۱۰ هزار هکتار جنگل کاری انجام داده است.  تقدیر سرپرست سازمان جنگل ها از منابع طبیعی ایلام باعث شد تعداد از خبرنگاران روزنامه های سراسری به این سفر کرده تا از نزدیک با اقدامات کم نظیر منابع طبیعی ایلام آشنا شوند.

 

خبرنگاران روزنامه های پرتیراژ مرکز به استان ایلام سفر کردند تا از نزدیک با فعالیت های منابع طبیعی و توانایی های این استان آشنا شوند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام این خبرنگاران از طرح ها و پروژه های اجرا شده در حوزه های آبخیزداری و آبخوان داری، جنگل کاری، مرتعداری و بیابان زدایی و حفاظت که از محل صندوق توسعه ملی در استان اجرا شده اند بازدید نمودند.

دکتر احمدی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان درباره اولویت‌های صندوق توسعه ملی گفت: اعتباراتی از صندوق توسعه ملی در راستای فعالیت‌های آبخیزداری تخصیص یافته است.

ایشان افزود: این طرح در سال ۹۷ به دستور مقام معظم رهبری در کشور کلید خورد که امسال نیز با تخصیص اعتبارات بیشتری تداوم یافت.

ایشان با بیان اینکه این طرح تکلیف عظیمی بر دوش سازمان گذاشت، گفت: با اجرای طرح‌های آبخوانداری و آبخیزداری  می‌توان خطرات ناشی از سیل را کاهش داد و سفره های آب زیرزمینی را تقویت نمود.

وی گفت: با عنایت ویژه رهبر معظم انقلاب در تخصیص اعتبارات صندوق توسعه ملی برای اجرای پروژه های آبخیزداری، کاهش عوامل تخریب جنگل ها و مراتع در دو سال گذشته سرعت تصاعدی بخود گرفته است.

دکتر احمدی مدیرکل منابع طبیعی استان اجرای طرح های آبخیزداری و منابع طبیعی را یکی از مهمترین فعالیت های اداره کل منابع طبیعی استان دانست و اظهار کرد: اعتبار این پروژه ها از محل صندوق توسعه ملی تأمین می شود.

ایشان با بیان اینکه تا پایان بهمن‌ماه کار جنگل‌کاری در استان به پایان خواهد رسید، اظهار کرد: کل اعتبارات جنگل‌کاری استان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی در سال جاری بالغ بر ۳۲ میلیارد تومان بوده‌است.

وی تصریح کرد: سهم شهرستان مهران دو هزار هکتار بوده که این میزان به سه هزار و ۸۰۰ هکتار و سهم شهرستان دهلران از دو هزار هکتار به چهار هزار هکتار افزایش یافته‌است.

مدیرکل منابع طبیعی استان ایلام افزود: برای هر هکتار جنگل‌کاری، چهار میلیون تومان در نظر گرفته می‌شود که این میزان اعتبار با در نظر گرفتن بذرگیری، انتخاب گونه‌های برتر، بذر خالص و سایر نهادهای نهال و کاشت نهال، مراقبت و نگهداری، انتقال و غیره است.

احمدی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در استان ایلام برای هر هکتار جنگل‌کاری دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هزینه می‌شود و همین امر سبب شده که نسبت به سایر استان‌های کشور کار بیشتری انجام دهیم.

به گفته وی، خوشبختانه ۱۰ نهالستان در سطح استان فعال است که با تلاش کمیته کارشناسی که در سطح استان وجود دارد، فرآیند تولید و پرورش نهال استاندارد در گونه‌های جنگلی زاگرس، خلیج فارسی و عمانی تولید می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام یادآوری کرد: تا سال ۹۶ سالانه ۶ میلیون نهال در نهالستان‌های استان تولید شده، اما با تلاش و جدیت همکاران استان و شهرستان‌ها این سطح در سال ۹۸ با توسعه نهالستان‌ها به ۱۲ میلیون نهال در سال رسیده‌است.

ایشان با اشاره به اینکه بیش از ۶۵ گونه اصله نهال در نهالستان‌های استان تولید می‌شود، ادامه داد: خوشبختانه یک تیم کاری منسجم در مقاطع دکترا و فوق لیسانس در حوزه و تخصص‌های جنگل‌داری، جنگل شناسی، علوم جنگل، آبخیزداری، آبخوان‌داری، علوم محیط زیست و علوم فنی مهندسی سال‌ها است روی موضوعات مختلف کار می‌کنند و با طرح نظرات در کمیته‌های فنی اداره کل مورد بحث قرار می‌گیرند، چنانکه با همکاری سازمان جنگل‌های کشور، سازگاری و عملیات با شرایط اقلیمی، خاک، شیب بارش و غیره در استان توسعه جنگل‌کاری در استان اجرایی می‌شود.

وی با بیان اینکه تاکنون ۷۰ هزار هکتار جنگل دست‌کاشت در استان ایلام انجام‌گرفته، اذعان کرد: اجرای این میزان جنگل دست‌کاشت در کشور یک رکورد بوده و تاکنون هیچ استانی در کشور این میزان جنگل با کمترین هزینه ایجاد نکرده چنانکه استان ایلام به‌عنوان یک الگو در کشور معرفی شده‌است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام عنوان کرد: برای سال آینده ۳۰ هزار هکتار پیش‌بینی شده و این میزان جنگل‌کاری در راستای مقابله با بیابان‌زایی و کاهش پیامدهای ناشی از گرد‌وغبار در استان با توجه همجواری و مرز ۴۳۰ کیلومتری با کشور عراق است.

وی گفت: برای این میزان جنگل‌کاری اعتباری بالغ بر ۱۲۰ میلیارد تومان نیاز بوده و از الآن سازوکار و فرآیندهای لازم در راستای اجرایی شدن این طرح در استان مهیا شده‌است