امیررضا فلکشاهی/خبرنگار مدیرکل تامین اجتماعی استان ایلام با بیان اینکه ۵۶ درصد جمعیت استان ایلام از خدمات بیمه تأمین اجتماعی بهره‌مند هستند، گفت: ۱۱۶ هزار نفر بیمه شده اصلی شامل شاغلان در شرکت‌ها، ادارات و بیمه‌شدگان خویش‌فرما هستند. “علی اشرف تابانی” اظهار کرد: سازمان تأمین اجتماعی بزرگترین سازمان در عرصه‌های بیمه‌های اجتماعی کشور به شمار […]

امیررضا فلکشاهی/خبرنگار

مدیرکل تامین اجتماعی استان ایلام با بیان اینکه ۵۶ درصد جمعیت استان ایلام از خدمات بیمه تأمین اجتماعی بهره‌مند هستند، گفت: ۱۱۶ هزار نفر بیمه شده اصلی شامل شاغلان در شرکت‌ها، ادارات و بیمه‌شدگان خویش‌فرما هستند.

“علی اشرف تابانی” اظهار کرد: سازمان تأمین اجتماعی بزرگترین سازمان در عرصه‌های بیمه‌های اجتماعی کشور به شمار می‌رود و نیمی از جمعیت جامعه از خدمات این سازمان در حوزه‌های مختلف درمان بهره‌مند هستند.

وی با بیان اینکه بیمه تامین اجتماعی، یک نهاد عمومی غیردولتی است، یادآور شد: منابع و اعتبارات آن، از خود سازمان تامین می‌شود و در ۲ بخش کوتاه مدت شامل هزینه‌های ازدواج، بارداری، بیماری و بیکاری و بلندمدت از جمله بازنشستگی، مستمری و از کارافتادگی به جامعه هدف خدمات رسانی دارد.

مدیرکل تامین اجتماعی استان ایلام با تاکید بر اینکه بر اساس آخرین آمار در اردیبهشت‌ماه سال جاری، جمعیت تحت پوشش این سازمان در استان ۳۲۷ هزار نفر است، افزود: از این تعداد، ۱۱۶ هزار نفر بیمه شده اصلی شامل شاغلان در شرکت‌ها، ادارات و بیمه شدگان خویش‌فرما هستند.

تابانی افزود: ۸۰ هزار نفر بیمه شده اجباری شاغل در ادارات و شرکتها، ۹ هزار نفر کارگران ساختمانی بیمه شده، ۲ هزار و ۵۰۰ نفر بیمه شده بافندگان، ۶ هزار و ۳۰۰ نفر بیمه رانندگان و قریب ۱۸ هزار نفر به صورت خویش فرما از جمله دانشجویان، زنان خانه دار، کارفرمایان و بیمه شدگان توافقی جمعیت بیمه شدگان اصلی استان را تشکیل می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه ۲۵ هزار نفر در این استان، حقوق بگیر سازمان هستند، افزود: ۱۸۶ هزار نفر در استان ایلام بیمه شده تبعی هستند و در مجموع باید گفت که ۵۶ درصد جمعیت استان تحت پوشش خدمات سازمان تامین اجتماعی قرار دارند.

مدیرکل تامین اجتماعی استان ایلام با بیان اینکه کارگاه‌ها و بنگاه‌های تولیدی به عنوان موتور محرکه اقتصاد کشور شرکای اجتماعی سازمان تامین اجتماعی هستند، ابراز کرد: در استان نزدیک به ۹ هزار کارگاه وجود دارد که از این تعداد ۶ هزار و ۸۰۰ یک تا پنج نفر و ۲۸۵ کارگاه نیز با بیش از ۵۰ نفر بیمه شده اصلی هستند.

۵۶ درصد جمعیت استان ایلام از خدمات بیمه تأمین اجتماعی بهره‌مند هستند

تابانی با اشاره به اینکه در استان ایلام ۹ شعبه اصلی و ۴ شعبه اقماری بیمه تامین اجتماعی وجودارد، افزود: بیشترین جمعیت تحت پوشش در شهرستان مهران با ۸۵ درصد، دهلران ۷۴ درصد و کمترین میزان جمعیت تحت پوشش مربوط به شهرستان آبدانان بود که لازم است در شهرستان آبدانان با راه اندازی کارگاه‌های تولیدی، زمینه رشد و توسعه این شهرستان فراهم شود.

وی با عنوان اینکه در سال ۱۴۰۱ تعداد بیمه شدگان اجباری در استان حدود۷۶ هزار نفر بوده که این میزان در سال ۱۴۰۲ با رشد پنج درصدی به ۸۱ هزار نفر افزایش یافته است، گفت: ۸۶ نفر در سال ۱۴۰۱ از خدمات بیمه بیکاری برخودار بودند و این میزان در سال ۱۴۰۲ به ۶۹۰ افزایش یافته است.

تابانی با بیان اینکه تعداد بیمه شدگان خاص شامل زنان خانه دار و دانشجویان حدود ۱۱ هزار نفر بوده که بیش از ۴ هزار نفر در سال ۱۴۰۲ به این میزان افزوده شده است، خاطرنشان کرد: تامین اجتماعی استان در سال ۱۴۰۱ برای اولین بار رتبه اول کشور را در شاخص های ارزیابی و در سال ۱۴۰۲ نیز رتبه دوم را کسب کرد.

وی با بیان اینکه ضریب نفوذ بیمه ای در استان ایلام( تعداد بیمه شدگان اصلی به جمعیت شاغل استان) در سال ۱۴۰۰ به میزان ۷۱ درصد بوده که در سال ۱۴۰۲ این میزان به حدود ۸۰ درصد افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینکه یکی از فعالیت های سازمان تامین اجتماعی در راستای حمایت از کارگران، بازرسی از کارگاه های فعال در سطح استان است، ابراز کرد: در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بیش از ۱۲ هزار بازرسی از کارگاه های فعال سطح استان انجام شده است.

مدیرکل تامین اجتماعی استان ایلام یادآور شد: در سه سال گذشته ۱۱۰۰ کارگاه در سطح استان مورد بازرسی قرار گرفته که در جریان این بازرسی ها،حدود ۴ هزار نفر کارگر شناسایی شده و جمعیت بیمه شدگان اصلی استان اضافه و از خدمات سازمان تامین اجتماعی بهره مند شدند.

تابانی با بیان اینکه دستگاه ها، کارگاه ها و پیمانکاران استان حدود ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به سازمان تامین اجتماعی بدهی دارند، افزود: در سال گذشته حدود چهار هزار و ۸۰۰ کارفرما که به سازمان تامین اجتماعی بدهی داشتند شناسایی شدند.

وی با اشاره به اینکه نگاه سازمان به کارفرمایان و پیمانکاران به عنوان شرکای اجتماعی بوده و در واقع حمایت از کارفرمایان حمایت از کارگران در راستای ادامه روند فعالیت است، افزود: در سال ۱۴۰۲ حدود سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بدهی های کارفرمایان استان به سازمان تامین اجتماعی، تقسیط شد.

مدیرکل تامین اجتماعی استان ایلام گفت: در سال ۱۴۰۲ طرح بخشودگی جرائم بیمه ای به عنوان یکی از خدمات بسیار خوب و ماندگار دولت سیزدهم اجرا شد که در این راستا نزدیک به ۸۰۰ کارگاه در استان که دارای شرایط لازم برای بخشودگی جرائم بودند، شناسایی و بیش از۳۰۰ میلیارد ریال از جرائم آنها بخشیده شد.

تابانی به طرح دولت سیزدهم در راستای حمایت از کارگران و کارفرمایان در زمینه پرداخت حق بیمه اشاره و خاطرنشان کرد: بر این اساس، کلیه کارفرمایانی که حق بیمه کارگران را از طریق درگاه های بانک رفاه پرداخت می کنند و نزد بانک رفاه حساب دارند، می توانند از طرح پرداخت حق بیمه ماهانه تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال به جای کارفرما توسط بانک استفاده کنند و این امر یکی از کارهای ماندگار دولت سیزدهم در راستای حمایت از کارگران و کارفرمایان بوده است.

  • منبع خبر : ایرنا