«محمد علاوی» به دستور رئیس‌جمهور عراق نخست‌وزیر و مأمور تشکیل کابینه این کشور شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، «محمد توفیق علاوی» با انتشار پیامی ویدئویی در حساب کاربری خود در فیس‌بوک اعلام کرد که برهم صالح وی را مأمور تشکیل دولت جدید عراق کرده است. وی در این فایل ویدئویی خواستار «تداوم تظاهرات تا زمان تحقق مطالبات و برگزاری انتخاب زود هنگام» شد.

 

محمدتوفیق علاوی – برهم صالح

نخست وزیر مأمور به تشکیل کابینه دولت جدید عراق در نخستین سخنان خود گفت: بعد از اینکه رئیس‌جمهور من را مأمور تشکیل دولت کرد، می‌خواهم به‌طور کلی با تظاهرکنندگان صحبت کنم. اگر شجاعت شما نبود، تغییری در کشور رخ نمی‌داد. شما مشکلات را تحمل کردید و صبر و بردباری زیادی به خرج دادید. من به شما اعتماد راسخ دارم و می‌خواهم که به تظاهرات ادامه دهید.

علاوی تصریح کرد: اگر با من همراه نباشید، دست‌تنها خواهم ماند و نخواهم توانست هیچ کاری از پیش ببرم. من به خاطر کاری که برای ایجاد تغییرات کردید افتخار می‌کنم، خدمتگزار شما هستم و پیام بزرگی به دوش می‌کشم. اگر چیزی را که می‌خواهید به دست نیاورید، عقب‌نشینی نکنید؛ تظاهرات کنید و فریاد بزنید. این کشور شما و حق شما است.

زندگینامه

«محمد توفيق حسين علاوی امين الربيعی» سیاستمدار و نخست‌وزیر کنونی عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی و برای دو دوره نماینده مردم این کشور در مجلس شد. وی دو دوره وزیر ارتباطات دولت نوری مالکی بود.

– تحصیلات

وی تحصیلات ابتدایی، راهنمایی و متوسطه را در بغداد پایان برد و سپس وارد دانشکده معماری دانشگاه بغداد شد، ولی در سال آخر تحصیل خود مجبور شد دانشگاه را ترک کند. این اقدام وی با موج دستگیری‌ها در این کشور در اوایل سال ۱۹۷۷ میلادی هم‌زمان شد.

محمدتوفیق علاوی

علاوی عراق را به مقصد لبنان ترک کرد، وارد دانشگاه آمریکایی بیروت شد و در سال ۱۹۸۰ لیسانس معماری را از این دانشگاه دریافت کرد.

– فعالیت‌های اجتماعی و بین‌المللی

وی در تأسیس کارخانه «توفیق علاوی» که در زمینه تولید سیم و کابل برق در ابوغریب عراق و نیز صنایع موزاییک، پی‌وی‌سی و پلاستیک فعالیت می‌کرد، نقش داشت و این روند ادامه داشت تا اینکه حکومت صدام همه دارایی‌های وی و خانواده‌اش را مصادره کرد. علاوی سپس شرکت (First Call) را که در زمینه تولید سی‌دی در انگلیس فعالیت می‌کرد، تأسیس کرد و در زمینه طراحی پروژه‌های عمرانی، پیمانکاری و تجارت در انگلیس و لبنان فعالیت داشت.

علاوی عضو فعال یکی از تشکل‌های سازمان ملل متحد در ژنو به نام «شورای اقتصادی و اجتماعی ملل متحد» در چارچوب «گفتگوی ادیان» (Interfaith International) بود. وی همچنین در حوزه مشاوره در سازمان ملل متحد در زمینه دفاع از حقوق بشر به‌ویژه برای مردم عراق در دوره‌ای که این کشور به‌شدت تحت تحریم قرار داشت، فعالیت می‌کرد.

این دیپلمات عراقی همچنین بنیان‌گذار سازمان «ندا»ی کوزوو (Kosovo Appeal) در زمینه حمایت و امدادرسانی به اقلیت مظلوم و ستمدیده این کشور در دهه ۹۰ در یوگسلاوی سابق است.

فعالیت‌های سیاسی

علاوی رویکردی اسلامی و نزدیک به سید محمدباقر صدر دارد و از زمان دانشجویی در دانشگاه بغداد با وی همراه بود و این همراهی تا اوایل سال ۱۹۷۷ میلادی که مجبور شد عراق و دانشگاه بغداد را ترک کند و تحصیلات خود را در دانشگاه آمریکایی بیروت ادامه دهد، تداوم داشت.

از نظر وابستگی حزبی، وی ابتدا عضو حزب «الدعوة الاسلامیة» شد، ولی پس از بروز اختلاف‌هایی میان وی و محمدباقر صدر، این حزب را ترک كرد. علاوی در کنفرانسی که در سال ۲۰۱۵ میلادی در امان، پایتخت اردن برگزار شد، مواضعش را ابراز و دلایلش را برای جدایی از این حزب بیان کرد.

علاوی در ۲۰۱۰ میلادی عضو مجلس عراق و در اواخر آن سال  به‌عنوان وزیر ارتباطات منصوب شد. با وجود این، وی به دلیل اختلاف با نوری مالکی دو سال بعد استعفا کرد.

از نظر جایگاه دولتی، علاوی از اوایل سال ۲۰۰۶ میلادی به‌عنوان عضو مجلس عراق انتخاب شد تا اینکه اواسط ۲۰۰۶ میلادی به‌عنوان وزیر ارتباطات منصوب شد و تا پایان ۲۰۰۷ در این سمت باقی ماند. وی در سال ۲۰۰۸ بار دیگر و البته به جای خانم «عایده عسیران»، نماینده متوفای مجلس عراق، نماینده مردم در مجلس شد. نمایندگی وی تا سال ۲۰۱۰ و زمان برگزاری انتخابات مجلس ادامه یافت.

وی در حال حاضر نخست‌وزیر و مأمور تشکیل کابینه دولت جدید عراق شده است.

  • منبع خبر : آنا