ایلام نو / شهرداری یک سازمان محلی است که بر طبق اصل عدم تمرکز اداری و به منظور اداره امور محلی از جمله عمران و آبادی، بهداشت شهر و رفاه شهروندان تأسیس شده است. وظایف شهرداریها شامل اقدامات عمرانی، وظایف خدماتی، وظایف نظارتی و حفاظتی، وظایف رفاهی و مدیریت منابع است. استان ایلام در غرب […]
ایلام نو / شهرداری یک سازمان محلی است که بر طبق اصل عدم تمرکز اداری و به منظور اداره امور محلی از جمله عمران و آبادی، بهداشت شهر و رفاه شهروندان تأسیس شده است. وظایف شهرداریها شامل اقدامات عمرانی، وظایف خدماتی، وظایف نظارتی و حفاظتی، وظایف رفاهی و مدیریت منابع است.
استان ایلام در غرب کشور واقع شده است و در مجموع ۲۸ شهرداری در سطح این استان فعال هستند، اما بیشترین جمعیت استان یعنی یک سوم آن در شهر ایلام متمرکز شدهاند. افزایش جمعیت شهر ایلام طی سالهای اخیر اداره این شهر را برای مدیریت شهری دشوارتر و مسئولیت شهرداری و شورای شهر را سنگینتر کرده است.
تمرکز جمعیت در مرکز، نزدیکی به عتبات عالیات و ورود سالانه میلیونها زائر و عاشق حضرت سیدالشهدا (ع) به استان برای عزیمت از طریق مرز مهران وظایف دستگاههای اجرایی در استان از جمله شهرداریها را دو چندان کرده است.
طی این مدت اقداماتی با هدف بهبود وضعیت فضاهای شهری ایلام در دستور کار قرار گرفت تا بعضی کمکاریها جبران شود. آنچه در ادامه میخوانید حاصل گفتوگوی با «افشین مظفری شهردار ایلام» در خصوص عملکرد شهرداری ایلام در این مدت است.
کدام پروژههای عمرانی را در سال جاری در دستور کار دارید؟
مظفری: در سال جاری بیش از ۴۰ پروژه عمرانی را در دست اجرا داریم که در حوزههای سیلبند، زیرگذر و روگذر، پل عابر پیاده، سنگفرش، جدولکشی و آسفالت و سایر پروژههای محلی بوده و در بودجه امسال تعریف شده است، در حال حاضر بارگذاری و فراخوان این پروژهها انجام شده است و امید میرود بخش عظیمی از این طرحها تا پایان سال محقق شود و به بهرهبرداری برسد.
ایجاد میدان مرکزی میوه و ترهبار یکی از مطالبات شهروندان است، در این خصوص چه اقداماتی انجام شده است؟
مظفری: یکی از پروژههای اصلی که از دغدغههای اصلی شهروندان و مدیران استانی است، پروژه واگذاری میدان مرکزی میوه و ترهبار ایلام است، در حال حاضر فراخوان این پروژه بارگذاری شده است و تا پایان ماه سرمایهگذار آن مشخص میشود، منتها باید ابتدا در هر پروژهای سود و منفعتش در نظر گرفته شود تا بتواند بخش عظیمی از سرمایهاش را در آنجا هزینه کند.
چه برای این پروژه و چه پروژههای دیگر که در حوزه سرمایهگذاری در حال واگذاری است، فراخوان دادهایم و چنانچه متقاضی باشند حتماً با سرمایهگذاران همکاری میکنیم. تاکنون و با وجود پیگیریهای فراوان پروژههای میدان میوه و ترهبار، پارکینگ طبقاتی و فرهنگسرای ارغوان سرمایهگذار نداشته است، البته پروژه میدان مرکزی ترهبار به صورت سرقفلی واگذار میشود و انتظار داریم تا پایان سال با پیگیریهایی که همکارانمان انجام میدهند به بهرهبرداری برسد.
ایلام پایتخت خادمین سید الشهدا است، چه اقداماتی برای رفاه حال زوار اربعین انجام شده است؟
مظفری: یکی از افتخاراتی که در سال ۱۴۰۲ داشتیم، تحقق اعتبارات اربعین برای اولین سال در شهرداری ایلام بود، با پیگیریهایی که در ابتدای سال انجام دادیم و معاون عمرانی شهرداری و استاندار نیز پیگیر موضوع شدند، ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شد، البته سایر شهرها از جمله خوزستان و کرمانشاه نیز شامل این اعتبار میشدند که در نهایت از این مبلغ بیش از ۳۰۰ میلیارد تحقق یافت و از این میزان اعتبار ۱۲۰ میلیارد تومان به شهرداری ایلام اختصاص یافت.
بخش عظیمی از این اعتبارات در مسیر اربعین تا مرز مهران هزینه شد؛ ایجاد پایش تصویری، نصب دوربینهای تراکم و نظارتی و خرید کانکس استراحت زوار در مسیر اربعین، آب سردکن و یخ ساز از جمله اقداماتی بود که برای رفاه زوار در مسیر اربعین تا مرز مهران انجام شد.
بیش از ۲۲۰ چشمه سرویس بهداشتی با اعتباری بالغ بر ۲۳ میلیارد تومان در ورودی ارغوان تا پارک بلوط نصب شد. سه راه جندالله و روستای گلان و روستای هفت چشمه خارج از حوزه شهرداری ایلام بود، با این وجود این سرویسها در این محلها و در پارکهایی که در مسیر زوار اربعین بود، نصب شد.
با پیگیریهایی که استاندار انجام داد چنانچه اعتباراتی برای اربعین امسال تخصیص پیدا کند میتوانیم توسعه پایش تصویری و روکش آسفالت و خطکشی معابر را نیز در دستور کار قرار دهیم.
با توجه به حجم زبالههای تولید شده در این ایام برنامهای برای تفکیک زبالهها دارید؟
مظفری: یکی از دغدغههای اساسی بحث تفکیک زباله است، تفکیک زباله از مبدا سالهای قبل انجام اما پیمانکار این طرح ورشکست شد. پایان سال ۱۴۰۱ پیمانکار برای ساخت کارخانه و سایت بازیافت در مسیر صالح آباد تعیین و اعتبار محدودی در نظر گرفته شد، اما به دلیل اعتراض ساکنان روستاهای اطراف که در مسیر بود این مهم به نتیجه نرسید.
با تاکید استاندار موضوع دوباره در دستور کار قرار گرفته است و با رایزنی با فرمانداری مهران و از طریق شورای تأمین استان، زمینی از طریق منابع طبیعی در اختیار شهرداری قرار گرفت، با وجود اینکه زمان برد تا تملک را انجام دادیم و احتمالاً شش ماه تا یک سال زمان میبرد تا سرمایهگذار برای این پروژه تعیین شود و بتوانیم از منابع داخلی شهرداری و از طریق تسهیلات وزارت کشور و سازمان شهرداریها کارخانه بازیافت را رو به راه کنیم.
اگر این کارخانه به بهرهبرداری برسد بخش عظیمی از زبالهها به کمپوست و کود عالی تبدیل میشود. برخی شهروندان کم لطف هستند و رعایت نمیکنند، اربعین ۱۴۰۲ بیش از ۵۰۰ سطل زباله علاوه بر سطلهای زباله قبلی در سطح شهر قرار دادیم اما شهروندان رعایت نکردند، تخریب انجام دادند یا از نصب سطل زباله در سر کوچهها جلوگیری کردند، در بسیاری از نقاط جمعآوری زباله مکانیزه نبود و کارگران مجبور بودند به صورت سنتی و با دست جمعآوری زباله را انجام دهند.
شهرداری چه مطالباتی از از دستگاههای اجرایی دارد؟
مظفری: با پیگیریهایی که همکاران انجام دادند بودجه سال گذشته شهرداری نسبت به سال ۱۴۰۱ سه برابر شد یعنی شهرداری به معنای واقعی پویا بود، همکاران شبانهروز تلاش کردند و موفق شدیم بخش عظیمی از مطالبات دستگاههای اجرایی را از طریق ماده ۱۰۰ تجدید نظر، ارجاع به کمیسیون ماده ۷۷ و از طریق بخش خصوصی وصول کنیم. امسال نیز اولویت بر وصول این مطالبات است و با تاکید استاندار، بازرسی استان و دیوان محاسبات دستگاهها موظف شدهاند بدهی خود را به شهرداری پرداخت کنند.
باید توجه داشت که اگر پروژهای در شهرداری انجام میشود ناشی از وصول مطالبات است، اعتبارات شهرداری که از طریق حوزه برنامهریزی تحقق پیدا میکند اندک است و عملکرد شهرداری در حوزههای مختلف از جمله نصب المان، زیباسازی و توسعه شهری نیاز به اعتبارات خاص دارد.
میزان همکاری ادارات و دستگاههای اجرایی با شهرداری را چگونه ارزیابی میکنید؟
مظفری: میزان همکاری دستگاههای اجرایی استان با شهرداری مطلوب است، با حمایت استاندار ایلام دستگاهها با شهرداری همراهی داشتند و متقابلاً شهرداری نیز با این ادارات و دستگاهها همراه بوده و تعامل داشته است. ما فشار مضاعفی در حوزه مالی به ادارات تحمیل نکردهایم و تلاش کردیم مطالبات را به صورت اقساط اخذ کنیم.
بعضی محلات حاشیه شهر جدولکشی و آسفالت ندارد؛ اقداماتی در این خصوص در دست اجرا دارید؟
مظفری: یک سوم جمعیت ایلام در مرکز استان متمرکز شدهاند و پنج محله نیز در حاشیه شهر به صورت غیر رسمی ایجاد و به حوزه شهر الحاق شده است که هیچ گونه پرداختی به شهرداری ندارند، با این وجود ما کار جدولکشی و آسفالت و اقدامات عمرانی را در این مناطق در دست اجرا داریم و در شش ماه نخست امسال این پنج محله که از پیچ آشوری تا محله میلاد و بانبرز و سبزیآباد هستند، آسفالت خواهند شد. در محله شهید دستگیر نیز سال قبل نسبت به جدولکشی اقدام شده و امسال نیز در اولویت آسفالت قرار گرفته است.
درخصوص نهضت آسفالت علاوه بر اینکه یک اکیپ برای روکش آسفالت داریم، دو اکیپ نیز از طریق شورای شهر اضافه شده و مجوز آن نیز اخذ شده است. تلاش داریم تا با سه اکیپ در تابستان امسال بخش عظیمی از آسفالت کوچهها و خیابانهایی که نیاز به ترمیم و بازسازی و روکش آسفالت دارد را انجام دهیم.
وضعیت پرداخت بدهی شهرداری به شرکتها و کارکنان چگونه است؟
مظفری: در پایان سال ۱۴۰۱ میزان سنگینی از بدهیها جمع شده بود، اما با همراهی همکاران یک سوم بودجه سال ۱۴۰۱ یعنی نزدیک به ۸۰ میلیارد تومان در ۱۵ روز آخر سال تحقق یافت و تمام حق و حقوق شرکتها و همکاران پرداخت شد. سال گذشته نیز با تدابیری که اتخاذ شد، نسبت به تسویه حساب تمام مطالبات شهرداری از جمله مطالبات کارکنان، پیمانکاران و شرکتهای طرف قرارداد و بخشی از دستگاهها از جمله تأمین اجتماعی اقدام شد.
برای نوسازی ناوگان شهری و ماشینآلات حوزه خدمات شهری چه اقداماتی انجام شده است؟
مظفری: در حوزه خدمات شهری ماشینها فرسوده است، در حوزه عمرانی نیز ماشینهای سنگین فرسوده هستند. این ماشینآلات متعلق به دهه ۸۰ است و تلاش کردیم تا برای نوسازی ماشینآلات از طریق فروش آنهایی که هزینهبردار بود، فروش املاک و سایر ضایعات که در اختیار شهرداری قرار داشت، ترمیم، بازسازی و نوسازی این ماشینآلات را انجام دهیم.
در حوزه حملونقل نیز اتوبوسها و تاکسیهای فرسوده را بازسازی میکنیم و کاهش بار ترافیکی را با ایجاد خط ویژه در دستور کار داریم، در حوزه مرکزی شهروندان به استفاده از حملونقل عمومی ترغیب شدهاند که این مهم ضمن کاهش بار ترافیکی سبب آرامش روحی شهروندان میشود و میزان تردد را تسهیل میکند.
بعضی ماشینآلات آتشنشانی فرسوده است و نیاز به توسعه ایستگاهی دارد؛ بنابراین نوسازی این ناوگان در اولویت قرار دارد.
کمبود زمین آرامستان ایلام رفع شد؟
مظفری: در حوزه آرامستان کمبود زمین وجود داشت و منابع طبیعی بیش از هشت هکتار زمین به این امر اختصاص داد، زمین در دست تملک و رفع نیازمندیها در حوزه آرامستان در دست اقدام است.
در حوزه فضای سبز چه اقداماتی انجام شده است؟
مظفری: در بحث فضای سبز بیش از ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان در پایان سال به خرید گل و گیاه و تسویه بدهیها اختصاص داده شد، با توجه به اینکه این سازمان مستقل است بخشی از بدهیها را پرداخت کرده و در بحث درآمد و هزینه کمک حال شهرداری است، با توجه به اینکه به تعطیلات تابستان نزدیک میشویم ترمیم فضای سبز و چمنکاری پارکها انجام شده است.
سرویسهای بهداشتی پارکها نیز ترمیم شده است، اما این سرویسها بر اساس نیاز بازگشایی میشود زیرا نگهداری از آنها دشوار است و در بعضی موارد شیرآلات آنها سرقت میشود که ممکن است نارضایتی شهروندان را در پی داشته باشد.
چه اقداماتی برای تحقق شهر الکترونیک صورت گرفته است؟
مظفری: در حوزه انفورماتیک شهر هوشمند به روز میشود و تلاش میکنیم ارتباط با نظام مهندسی بیشتر شود، ضمن اینکه در حوزه شهرسازی دستگاهها و اقدامات باید به روز شود تا شهروندان تا حد امکان برای صدور پروانه به شهرداری مراجعه نکنند و به این ترتیب از بار ارباب رجوع کاسته شود.
یکی از دغدغهها در حوزه خصوصی بحث ساماندهی و نوسازی املاک و ممیزی املاک است. این مطالعات در دهه ۸۰ انجام شده است، اما اکنون در حوزه مسکونی، تجاری، آموزشی و درمانی اطلاعات و آمارها دقیق نیست، چراکه ساختوسازهای خلاف در سطح شهر انجام شده و درآمد شهرداری با ممیزی املاک افزایش پیدا کرده است. با انجام ممیزی املاک درآمد پایداری برای شهرداری به وجود میآید و آمار و اطلاعات املاک نیز به روز میشود.
عرضه میوه و ترهبار در غرفهها اثر مثبتی بر قیمتها داشته است؟
مظفری: عرضه میوه و ترهبار در پایان سال قبل و ابتدای امسال کاهش قیمت میوه را در پی داشته است، براساس اعلام تنظیم بازار استان غرفههایی در سطح شهر نصب شد و محلهایی را مشخص کردیم که میوه به صورت مستقیم عرضه شود؛ ایجاد دکهها و غرفهها تأثیر روانی خوبی بر بازار داشت.
Wednesday, 4 December , 2024