پیران و بزرگان پیامبران قوم‌اند و بزرگان مردم را تشویق به حضور حداکثری در انتخابات کنند چرا که تاثیر بزرگان در امنیت پایدار چه درسطح ایلات و عشایر و چه در سطح استان و چه در سطح ملی بر کسی پوشیده نیست.

فرماندار مهران گفت:

پایانه مرزی مهران نمادی از خدمت و تلاش

غرب آنلاین / در زمان جنگ شهرستان مرزی مهران به دلیل قرار گرفتن در کنار کشور عراق از نظر استراتژیک خط مقدم جنگ به شمار می‌رفت؛ پس از جنگ تحمیلی و با ورود شهروندان مهرانی به خانه و کاشانه خود اقدام به ساخت و ساز خانه‌های خود کردند و تا هنگام حضور حزب بعث در عراق این شهرستان مرزی ارتباط تجاری و مسافری با عراق نداشتند.

 

Image result for اسد قاسمی

همجواری با عراق در سالهای قبل از انقلاب و شیعه بودن استانهای همجوار باعث شد تا مردم و مسئولین پس از فروپاشی حزب بعث نگاهی ویژه به مرز مهران داشته باشند.. وجود امنیت کامل، نزدیکی مشترک‌های فامیلی و مذهبی نزدیکی شهرستان مهران به شهرهای مذهبی عراق، دست به دست هم داده است تا کلیه زوار ایرانی و عراقی و حتی مسوولان امنیتی و سیاسی دو کشور خروجی مهران را بهترین مسیر برای تردد خود انتخاب کنند.

شهر مرزی مهران با بغداد حدود ۲۳۰ کیلومتر فاصله دارد و به عنوان نزدیکترین شهر مرزی کشور به پایتخت عراق و عتبات عالیات به شمار می رود که امروز به کانون فعالیت های صادراتی و تردد زوار با کشور همسایه تبدیل شده است.

این شهر مرزی در زمان قبل از انقلاب اسلامی مراودات رسمی با کشور نداشت اما با فروپاشی رژیم بعث، فرصت جدیدی برای تردد زوار و صدور کالای ایرانی به کشور عراق رقم خورد به نحوی که مرز مهران به دروازه عتبات عالیات مبدل شد.

در کنار تردد زوار فعالیت های صادراتی رسمی نیز رونق گرفت و اکنون سالانه بیش از یک میلیارد دلار انواع کالای غیرنفتی از مسیر پایانه مرزی مهران به کشورز عراق صادر می شود. در ابتدا مرز فاقد هرگونه امکانات لازم بود و بیشتر فعالیت های صادراتی به شکل سنتی در خروجی مهران با عراق انجام می شد که این وضعیت نیازمند ساختاری جدید بود. در سال ۸۳ بازارچه مرزی مهران در نقطه صفر مرزی ایجاد شد و فعالیت های اقتصادی و تردد زوار در این منطقه رسمیت یافت.

در ابتدای شروع فعالیت مرز رسمی مهران پایانه مرزی مهران در دو بخش تجاری و زوار در دستور کار قرار گرفت که برای ظرفیت ۲۰ هزار زایر در روز فعال شده بود. زیرساخت‌های خوبی در مرز مهران از جمله آبرسانی، گیت‌های ورود و خروج، سرویس‌های بهداشتی، حمل و نقل مناسب و غیره ایجاد شده است. علاوه بر تردد مسافر ترانزیت کالا نیز با توجه به هماهنگی‌های صورت گرفته با کشور عراق انجام می‌شود.  نگاهی به وضعیت آمار فعالیت های تردد زوار از سال ۸۴ تاکنون در مرز رسمی مهران بیانگر این واقعیت است که مرز مهران فرصتی مطلوب برای توسعه روابط فرهنگی و اقتصادی منطقه رقم زده است.تردد بالغ بر ۳۰ میلیون زوار عتبات عالیات از مرز مهران نیز مصداق بارز اهمیت این مرز از حیث امنیت، نزدیکی به شهرهای عراق و سهولت در ارایه خدمات است.

دکتر قاسمی فرماندار مهران در دیدار با بزرگان شهرستان مهران گفت: پیران و بزرگان پیامبران قوم‌اند و بزرگان مردم را تشویق به حضور حداکثری در انتخابات کنند چرا که تاثیر بزرگان در امنیت پایدار چه درسطح ایلات و عشایر و چه در سطح استان و چه در سطح ملی بر کسی پوشیده نیست.

در این دیدار فرماندار مهران همچنین در ارتباط با انتخابات پیش رو عنوان کرد: همدلی و تعامل بین مجریان، ناظران، بازرسین و شورای تامین در اوج خود قرار دارد من از بزرگان تقاضا دارم مردم را برای مشارکت حداکثری تشویق نمایندکلام نافذ بزرگان در مشارکت حداکثری گامی مثبت برای عمق دادن به دموکراسی تلقی می‌گردد و جمهوری اسلامی ایران با برگزاری قریب چهل انتخابات در مدت چهل سال عمر با برکت خود دموکراتیک‌ترین کشور جهان است و هیچ کشوری نمی‌تواند نسخه دموکراسی را برای نظام و ملت ما بپیچد؛ مردم مهران همنوا با ملت ایران در سراسر کشور در چهل و یکمین فجر آزادی و چهلمین روز فقدان سردار دل ها شهید حاج قاسم سلیمانی با حضور چشمگیر در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن، شکوه حضور خود در صحنه را به نمایش گذاشتند

وی به دستاوردهای انقلاب اسلامی در شهرستان مهران اشاره کرد و افزود: یکی از مناطق مرزی که در عمر با برکت انقلاب اسلامی توجه ویژه ای به آن شد، شهرستان مهران است که در تمامی زمینه ها پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته است پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ مهمترین رویداد سیاسی قرن در منطقه و جهان بود، این رخداد عظیم حاوی دستاوردهای بزرگی برای ملت ایران است که این دستاوردها همچنان در حال رویش و ثمردهی است؛ این انقلاب از پدیده‌های الهی و مبارک بود که در اواخر قرن بیستم، جهان را به لرزه درآورد و نور امید را در دل مسلمانان و مستضعفان عالم روشن کرد و اکنون پس از گذشت چهار دهه از عمر گرانمایه‌ی این شجره‌ی پر امید، نیکوست به بازخوانی برخی دستآوردهای آن پرداخته شود تا برخی نینگارند که به سادگی به بار نشسته و در حفظ آن کوشاتر باشند.

وی در ادامه گفت: این انقلاب عظیم، دستآوردهای فراوانی در داخل و خارج از کشور داشته و سالها طول می‌کشد تا همه  آثار و نتایج این پدیده الهی آشکار و مورد تحلیل قرار گیرد؛ طی عمر پربرکت انقلاب اسلامی؛ دستاوردهای جهشی متکی به معنویت این نظام الهی از چنان گستردگی و تنوعی برخوردار بوده که امروزه نه تنها اندیشمندان و صاحبنظران بی‌طرف غربی و شرقی، بلکه دشمنان قسم خورده این مرز و بوم نیز بر عظمت آن اذعان داشته و به کارآمدی بالای آن اعتراف دارند، برکات انقلاب اسلامی برای آحاد جامعه و همه ملل آزاد جهان اظهر من الشمس بوده و احصاء آن نه در این مقال و مجال بلکه از توان مجموعه‌های کتاب چند جلدی نیز خارج می باشد.

انقلاب اسلامی از زمان شکل گیری تاکنون مایه عمران و آبادانی کشور بوده است. خدمات غیرقابل وصف جمهوری اسلامی ایران برای آحاد ملت قدرشناس انقلابی قابل توجه و در خور شان مردم است و خدمات نظام مقدس جمهوری اسلامی در طی این مدت از عمر با برکت خود آن گونه است که بنا بر شواهد و آمار موجود قابل قیاس با قبل از انقلاب نیست و در برخی کاراکترهای پیشرفت مقایسه میان بودن و نبودن است و یکی از استان‌هایی که با شکل‌گیری انقلاب اسلامی از روند توسعه‌ای برخوردار بوده استان ایلام که در غربی‌ترین نقطه کشور قرار دارد؛ استانی که دستاوردهای آن در بعد از انقلاب هنوز که هنوز مورد توجه رسانه‌ها است.

وی به اهم دستاوردهای انقلاب اسلامی در شهرستان مهران اشاره کرد و گفت:  مهمترین هدف انقلاب نگاه ویژه به استان‌ها و مناطق محروم بود که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مناطق محروم پیشرفت قابل ملاحظه‌ای کردند و از امکانات بالایی برخوردار شدند. یکی از این مناطق محروم شهرستان مرزی مهران می‌باشد که در تمامی زمینه‌ها پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشته است؛ دستاوردهای ۴۱ ساله انقلاب اسلامی در این شهرستان در حوزه‌های آموزش، سلامت، راهسازی، پایانه مرزی و… خیلی چشمگیر است و با توجه به اینکه در ایام الله دهه مبارک فجر هستیم لازم است به دستاوردهای انقلاب در این شهرستان بپردازیم.

وی به مقایسه وضعیت راه‌های ارتباطی در مهران قبل و بعد از انقلاب اشاره کرد و گفت: قبل از انقلاب راه‌های مواصلاتی مهران به صورت فرعی و اصلی بود که هم اکنون اکثر راه‌های شهرستان به واسطه تردد و همچنین همجواری با کشور عراق و بحث افزایش تردد زائرین از این مرز و همچنین تردد کامیون‌های صادراتی به بازارچه از نظر کمی و کیفی ارتقا یافته است؛ از نظر عرض راه‌ها در سالهای گذشته تنها ۷ متر بوده که با اصلاح نقاط حادثه‌خیز راههای محورهای مواصلاتی به راه‌های شریانی و بین ۲۲ تا ۲۴ متر ارتقا یافت.

وی افزود: با رونق سیستم حمل و نقل شامل بار و مسافر طی سال‌های اخیر افزایش چند درصدی بوده به‌ گونه‌ای که اکنون سالیانه بیش از یک میلیون تردد رفت و برگشت در جاده‌های مواصلاتی مهران صورت می‌گیرد در صورتی که در قبل از انقلاب در حد بسیار ناچیزی در طول سال از این راه‌ها تردد می‌کردند که قابل مقایسه با سالهای اخیر نیست؛ برای تامین سفر مسافران و هموطنان در جاده‌های منتهی به مهران ۱۵۰ مورد نقطه حادثه‌خیز و مستعد تصادفات در محورهای مواصلاتی در این شناسایی و حذف شدند که شاهد کاهش از تصادفات در سال‌های اخیر در این مسیر بودیم.

وی اظهار داشت: از دیگر اقدامات برای تسهیل در تردد مسافران که از شهرستان عبور می‌کنند ایجاد کمربندی جنوب غربی به طول ۱۱ کیلومتر آسفالت شده و از آن بهره‌برداری می‌شود همچنین ۱۱ کیلومتر کمربندی غربی آماده بهره‌برداری آسفالت است و پنج کیلومتر اصلاح و بهسازی مسیر مهران به صالح آباد، ساخت ۱۲ کیلومتر بزرگراه، ساخت ۱۱ کیلومتر جاده مهران به پایانه و روشنایی این مسیر، تعریض و بهسازی ۲۵۰ دستگاه پل و احداث یک پل بزرگ در مسیر بانرحمان به مهران از دیگر خدمات نظام جمهوری اسلامی ایران برای تردد بهتر و روان مسافران در این شهرستان بوده است و نصب دو سه هزار مترمربع تابلو اطلاعاتی، بیش از یک هزار و ۸۰۰ مورد انواع تابلو انتظامی اخباری، ایجاد سر درب پایانه مرزی و خط کشی ۶ کیلومتر گاردریل از دیگر اقدامات راه سازی در شهرستان مهران بوده است.

وی ابراز خرسندی کرد و گفت: در سالهای اخیر همچنین چهار کیلومتر اصلاح مسیر جاده دسترسی به ملکشاهی در نقطه حادثه‌خیز ترشابه و روکش آسفالت به طول ۵۰۰ کیلومتر در کل حوزه شهرستان که در چندین مرحله به اجرایی شده در این شهرستان مورد بهره برداری قرار گرفته است و سالانه ۱۰ هزار کیلومتر به صورت خط‌کشی در چندین مرحله انجام شده و ساماندهی ۵ تقاطع عمومی شهرستان به صورت غیر همسطح، جداسازی و نصب نیوجرسی به طول ۷ کیلومتر از دیگر خدمات نظام به مردم شهرستان مهران در طی انقلاب اسلامی می‌باشد. تعمیر و مرمت و نگهداری بیش از ۳۰۰ پل شانه‌سازی و آسفالت ۴۰۰ کیلومتر و درختکاری به میزان ۲۰ کیلومتر در طی ۴۰ سال انقلاب اسلامی شهر در شهرستان مهران صورت گرفته است.

وی همچنین گفت: احداث و نصب چراغ‌های راهنمایی و رانندگی و کنترلی به میزان ۱۵۰ مورد نیز برای کنترل ترافیک و تسهیل در تردد انجام شده است و  ایمن‌سازی مسافران راه روکش آسفالت تعریض و بهسازی ساماندهی تقاطع‌ها نصب علامت گاردریل‌گذاری و نگهداری راه‌ها به طول ۲۰۰ کیلومتر نیز از دیگر اقدامات اداره راه و شهرسازی مهران می‌باشد و مطالعه و بررسی حذف بیش از صدها نقطه حادثه‌خیز دیگر انجام شده و بخش قابل توجهی از این نقاط اجرا و به بهره‌برداری رسیده و مابقی در دست انجام می‌باشد.

فرماندار مهران در پایان گفت: خرید تجهیزات و امکانات راهداری به میزان بیش از یکصد و پنجاه دستگاه شامل؛ لودر، گریدر، کامیون، بولدوزر، غلطک، ماشین آلات نیمه سنگین و سنگین جهت نگهداری راه‌های شهرستان بخصوص در فصل بارش از آنها برای شبکه راه شهرستان استفاده می‌شود و از اقداماتی که اکنون در در دست اجراست تعریض و بهسازی پنج کیلومتر از جاده مهران به دهلران و نیز پیشرفت ۴۵ درصدی تقاطع‌های بانرحمان و شهرک اسلامیه جهت ساماندهی عبور و مرور می‌باشد که حفظ و نگهداری حریم راهها و جلوگیری از هرگونه ساخت و ساز و آماده‌سازی بستر تعریض و توسعه راه‌ها از ماموریت‌های اولیه راهداری و حمل و نقل جاده‌ای مهران به شمار می‌رود و طول کل شبکه راه‌های اصلی فرعی و شریانی همچنین روستایی این شهرستان حدود ۲۱۰ کیلومتر می باشد.

  • منبع خبر : غرب آنلاین