مدیرکل امور عشایری استان ایلام گفت: اعتبارات در سال ۱۴۰۳ به ۶۹۳ میلیارد ریال رسیده که نسبت به سال قبل ۳۶ درصد رشد داشته است. «محمدجواد خانزادی» اظهار کرد: یکی از مهمترین اقداماتی که برای حمایت از عشایر صورتگرفته، پرداخت تسهیلات ارزانقیمت است که این پرداخت شامل ۴۹۸ فقره تسهیلات اشتغالزایی تبصره ۱۸، مجموع اعتبارت […]
مدیرکل امور عشایری استان ایلام گفت: اعتبارات در سال ۱۴۰۳ به ۶۹۳ میلیارد ریال رسیده که نسبت به سال قبل ۳۶ درصد رشد داشته است.
«محمدجواد خانزادی» اظهار کرد: یکی از مهمترین اقداماتی که برای حمایت از عشایر صورتگرفته، پرداخت تسهیلات ارزانقیمت است که این پرداخت شامل ۴۹۸ فقره تسهیلات اشتغالزایی تبصره ۱۸، مجموع اعتبارت اشتغالزایی در دو سال اخیر بالغ بر ۱۱۰ میلیارد تومان و تسهیلات پرواربندی بالغ بر ۳۷ میلیارد تومان است.
وی به افزایش اعتبارات تملک دارائیهای سرمایهای اداره کل امور عشایر استان ایلام اشاره کرد و گفت: اعتبارات مذکور در سال گذشته بالغ بر ۵۱۰ میلیارد ریال بوده که نبست به سال ۱۴۰۱، ۴۵ درصد افزایش یافته و این اعتبارات در سال ۱۴۰۳ به ۶۹۳ میلیارد ریال رسیده که نسبت به سال قبل ۳۶ درصد رشد داشته است.
خانزادی به توجه ویژه این اداره کل به زنان کارآفرین اشاره کرد و افزود: از محل اعتبارات تبصره ۱۸ در سال ۱۴۰۲ مبلغ ۷۰ میلیارد ریال به زنان کارآفرین عشایر استان اختصاص داده شد که این موضوع برای اولینبار مورد توجه قرار گرفت.
مدیرکل امور عشایری استان ایلام با تأکید بر اینکه تعداد ۸۷ نفر از زنان عشایر از این تسهیلات ارزانقیمت، بهرهمند شدهاند، گفت: امسال از محل جزء ۳ بند ب تعداد ۱۱۰ زن خانوار عشایری به بانک معرفی شده که تا کنون ۷۹ نفر تسهیلات خود را دریافت کردهاند.
وی به توزیع ۲ میلیون لیتر نفت سفید در سال ۱۴۰۳ در بین عشایر و مرمت میانگین ماهیانه ۳۰۰ کیلومتر راه عشایر اشاره کرد و گفت: ثبت رکورد توزیع آب به میزان یک هزار و ۴۳۵ مترمکعب بهصورت سیار در بین عشایر در یک روز در تابستان از دیگر اقدامات مهمی است که در راستای خدمت به جامعه عشایری استان ایلام انجام شده است.
خانزادی ادامه داد: با پیگیریهای انجام شده تعداد ۲ دستگاه ماشین راهسازی شامل گریدر و لودر از محل اعتبارات ارزشافزوده خریداری و در اختیار ناوگان راهسازی اداره کل گذاشته شده است.
مدیرکل امور عشایری افزود: در راستای انجام پروژههای مطالعاتی پایلوت در مناطق عشایری در استان ایلام نیز پروژههای مهمی مانند پروژه مطالعاتی گردشگری جامعه بنیاد مناطق عشایری شهرستانهای بدره و درهشهر برای اولینبار در کشور بهصورت پایلوت در استان ایلام انجام شده است.
خانزادی به پروژه اجرا شده از پشم تا فرش اشاره کرد و گفت: در این طرح بالغ ۱۵۰۰ تن پشم مرغوب و سفید توسط عشایر استان تولید شد و از انتقال پشم توسط دلالان به سایر استانها جلوگیری شد و هم اکنون پشم عشایر توسط زنان عشایر به نخ تبدیل میشود.
وی گفت: در این طرح تاکنون بیش از ۱۳۰۰ نفر آموزشدیدهاند و برای بیش از ۳۰۰ نفر نیز اشتغالزایی بهوجود آمده است.
خانزادی با اشاره به اینکه بیش از ۲هزار و ۵۰۰ کیلومتر راه عشایری در سطح استان ایلام وجود دارد، گفت: در سال گذشته بالغ بر ۱۷۰۰ کیلومتر از این راهها مرمت و نگهداری شده است، امسال نیز اکثر راههای عشایری نگهداری و به سازی شده که علاوه برآن بالغ بر ۲۵۰ کیلومتر نیز در اثر سیلابهای اخیر مرمت و بازگشایی شد، مجموع بهسازی راههای عشایری در ۲ سال اخیر بالغ بر ۳ هزار و ۳۰۰ کیلومتر بوده است.
وی به پروژههای قابل افتتاح و کلنگزنی در دهه فجر امسال اشاره کرد و گفت: افتتاح راه عشایری تیمه و زیتون، افتتاح راه عشایری گلال شهدا، افتتاح چاه آب شرب عشایر دهلران، افتتاح پروژه تأمین آب شرب عشایر کولگ و افتتاح و بهسازی چشمههای عشایر شهرستان ملکشاهی از جمله این پروژهها است.
مدیرکل امور عشایر: ۱۳۰۰ کیلومتر راه عشایری در مناطق قشلاقی ایلام بهسازی میشود
مدیرکل امور عشایر استان ایلام با اشاره به اینکه یک هزار و ۳۰۰ کیلومتر راه عشایری در ایناستان وجود دارد، گفت: عملیات بهسازی ۲۲ کیلومتر راه عشایری “سرچم دهارون” و منطقه “گلال شهدا” در شهرستان چوار تا منطقه “شیره پناه” شهرستان ایوان در دست اجرا است.
دکتر ” جواد خانزادی” در جریان بازدید “سارا فلاحی” نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی از روند بهسازی جاده عشایری گلال شهدا در منطقه بولی شهرستان چوار، اظهار کرد: در راستای رفع نیازهای جامعه عشایری استان یکی از مسیرهای مهم و تاثیرگذار همین مسیر روستای سرچم دهارون به سمت سد گلال بوده که بهسازی و تعمیر این مسیر، یکی از مطالبات به حق مردم و عشایر منطقه است.
وی تصریح کرد: این مسیر شامل ۲۲ کیلومتر راه عشایری به صورت ایلراه است که از روستای سرچم دهارون شروع و تا منطقه عشایری گلال شهدا ادامه داشته و از آنجا نیز منطقه “شیره پناه” در شهرستان ایوان ختم میشود و با توجه به درخواست عشایر منطقه، امسال عملیات بهسازی این مسیر دستگاههای و ماشینآلات راهسازی امور عشایری آغاز شده و دامداران این ۲ شهرستان از مزایای آن بهرهمند میشوند.
مدیرکل امور عشایر استان ایلام اعتبار بهسازی این مسیر را ۱۰ میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ کیلومتر راه عشایری در استان وجود دارد که از این میزان، ۱۳۰۰ کیلومتر در مناطق قشلاقی قرار دارد.
خانزادی بیان کرد: در بازدید نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی این مسیر آغاز شده و امید است که قبل از آغاز کوچ عشایر در اسرع وقت بهسازی، مرمت و در اختیار عشایر عزیز قرار گیرد.
نماینده مردم شهرستانهای ایلام، سیروان، چرداول، هلیلان، مهران، ملکشاهی، چوار و ایوان در مجلس شورای اسلامی نیز در این بازدید، اظهار کرد: این جاده یکی از مهمترین مسیرهای تردد عشایر منطقه بوده که بهسازی و ترمیم اساسی آن از مطالبات همیشگی عشایر استان ایلام است.
“سارا فلاحی” با تاکید بر اینکه احداث راههای عشایری باید به گونهای باشد که در مقابل بارندگی و سیل مقاومت لازم را داشته باشد، افزود: مردم منطقه به ویژه عشایر گلال شهدا با توجه به سخت گذر بودن منطقه، درخواست بهسازی مسیر دسترسی و راه عشایری را داشتند که امروز با تلاش امور عشایر استان، این پروژه آغاز شده است.
- منبع خبر : ایسنا
Monday, 3 February , 2025